Bedrukken

Het bedrukken van uw CD's en DVD's kunnen wij u middels drie verschillende tecknieken aanbieden. De voordeligste optie bij kleine oplages is UV-Digital, daarnaast kunt u bij ons terecht voor het bedrukken middels zeefdruk en offsetdruk, beide voeren wij al uit vanaf 50 stuks. Dit is uniek in de Benelux.

UV-Digital

UV-Digital UV-Digital is onze voordeligste manier van bedrukken bij kleine oplages (vanaf 10 stuks). UV-Digital is gebasseerd op de bekende inkjet techniek zoals dat ook op papier gedaan wordt.

Onze UV-Digital printer kan per keer 144 CD's en/of DVD's bedrukken. Rechtstreeks op het schijfje wordt inkt gespoten wat vervolgens middels UV licht gedroogd wordt. Hierdoor ontstaat een hele harde hoogwaardige en duurzame opdruk.

Als optie kan de opdruk nog voorzien worden van glanslak.

UV-Digital kan o.a. worden toegepast bij: CD/DVD-Recordables, Mini CD/DVD-Recordables, Businesscard CD/DVD-Recordables.

Zeefdruk

Zeefdruk Uw CD of DVD bedrukken met PMS kleuren is mogelijk middels zeefdruk. Zeefdrukken is mogelijk op een witte of zilveren ondergrond. Ook een "special white" bedrukking behoort tot de mogelijkheden. Wij bedrukken uw CD/DVD's dmv. zeefdruk al vanaf 50 stuks.

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor grafische doeleinden, zoals op objecten, textiel of CD/DVD. Het principe is vrij simpel. Een stuk gaas (polyester of staal) wordt in een raam gespannen. Het zeefdrukraam wordt dan voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige zwarte vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen waardoor open plekken op het zeefdrukraam ontstaan (sjabloon) waardoorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt(kleur) op waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Bij zeefdruk worden Pantone (PMS)kleuren gebruikt. Volgens de officiele lijst circa 1144 kleuren en allemaal met een eigen code. Het is echter niet mogelijk meer dan vijf (PMS)kleuren te gebruiken bij het bedrukken van de CD/DVD maar eventueel nog wel aan te vullen met wit (ondergrond).

Zeefdruk wordt toegepast bij: CD-Recordables, DVD-Recordables en CD en DVD Persingen.

Offsetdruk

Offsetdruk Offset bedrukking is aan te raden bij fotomateriaal en heeft als voordeel dat het dit heel goed weergeeft. Eventueel kan aan de opdruk nog een PMS kleur worden toegevoegd. Standaard heeft offset een matte afwerking maar kan ook voorzien worden van een glanslak. Waardoor de opdruk meer gaat spreken.

 

Wij werken met computer-to-plate (CtP) techniek waarbij de offsetplaat met behulp van een computer gestuurde laserstraal belicht wordt. De kwaliteit van het uiteindelijke drukwerk is hierdoor hoger en stabieler. Fullcolor, CMYK.

CMYK is een systeem om met vier basiskleuren, inclusief zwart, een groot aantal kleuren te kunnen verkrijgen door subtractieve kleurmenging. Dit systeem wordt gebruikt bij offsetdruk.

  • C staat voor Cyaan, (bij additieve kleurmenging een combinatie van blauw en groen licht);
  • M staat voor Magenta, een combinatie van rood en blauw licht;
  • Y staat voor Yellow (geel), een combinatie van rood en groen licht;
  • K staat voor Key, zwart.

Bij meerkleurendruk betekent "Key plate" de drukplaat met de 'artistieke details', dat wil zeggen de lijnen en effecten (in tegenstelling tot kleur-vlakken). Deze details worden gewoonlijk in de donkerste kleur gedrukt, dus bij de vierkleurendruk CMYK in zwart. Bovendien: een 'B' voor Black zou verwarring kunnen geven met 'Blue' (blauw).
De CMYK-code voor een kleur wordt weergegeven door het dekkingspercentage van de vier inkten die nodig is om die kleur te verkrijgen.

Offsetdruk kan worden toegepast bij: CD-Recordables, DVD-Recordables en CD en DVD Persingen.

Offerte aanvragen?

U kunt zelf uw offerte samen stellen. Klik daarvoor hier!
U kunt ook contact opnemen met onze sales afdeling.

Meer informatie?

Onze sales afdeling helpt u graag verder. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wenst u ons gratis SamplePack te ontvangen kijk dan snel hiernaast!

Wij helpen u graag verder.

Beschikbare bedrukkingstechnieken:

  • UV-Digital (vanaf 10 stuks)
  • Zeefdruk (vanaf 50 stuks)
  • Offsetdruk (vanaf 50 stuks)
Neem de proef op de som en ontdek onze kwaliteit!

Wij doen niet moeilijk over sample's, mocht u daarom de diverse bedrukkingstechnieken willen vergelijken. Vraag dan ons gratis SamplePack aan. We sturen het u graag toe.

Bestel het gratis Nivedita SamplePack hier.